De reis naar ABC virtueel assistent

Ergens in 2018 werd mijn aandacht getrokken door het fenomeen Virtual Assistant. Wat houdt het in? En ben ik een ondernemer? Welke vaardigheden heb ik nodig? Dat waren mijn eerste gedachten. En daarna: kan ik dit ook? En zo nog veel meer. Mijn onderzoek kon beginnen.

Wat is een VA?
Wat mijn aandacht heeft is vooral welke diensten biedt een VA en wat is nodig om te starten als ondernemer. Al snel kom ik erachter dat een VA verschillende diensten aanbiedt en dat het per onderneming en persoon verschilt. Maar een ding hebben alle VA’s gemeen: het online werken op afstand met de klant en soms op locatie . De verschillende diensten richten zich voornamelijk op secretariële ondersteuning, websites realiseren, social media, administratieve ondersteuning. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die door een VA opgepakt worden. Met deze onderzoeksresultaten kan ik iets. In mijn achterhoofd begint het idee zich te vormen. Het liet me niet meer los. En daar begon mijn reis.

Hoe ging mijn reis verder?
Begin 2019 is mijn reis van start gegaan. Via VA School academy ben ik op ontdekking gegaan in het ondernemerschap. Gestart met het ontdekken van mijn kwaliteiten en valkuilen. Wat is mijn why, juist waarom wil ik starten als VA. Wie is mijn ideale klant. En zo nog veel onderwerpen die zijn gepasseerd. Ik ben enthousiast gestart en ga steeds verder.

Hoe ben ik verder gegaan?
Ja ja, ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijf ABC virtueel assistent. Mijn website is live en het ondernemerschap krijgt al meer vorm. Ben jij mijn ideale klant? Ben je benieuwd hoe mijn reis verder gaat? Schrijf je dan in om mijn berichten per e-mail te ontvangen. Dan vertel ik je meer over de genomen stappen, mijn diensten voor jou en verder.